Fröknäcke
5 juni, 2014
Världens godaste och nyttigaste.
2 dl maizena
1 dl solroskärnor
1 dl sesamfrön
1 dl pumpakärnor
1/2 dl krossade linfrön
1/2 dl rapsolja
2 1/2 dl kokande vatten
Flingsalt
Blanda alla torra ingredienser. Rör i rapsoljan i det kokande vattnet och rör i hop med det torra.
Bred ut tunt på bakplåtspapper. Ta hjälp av ytterligare ett bakplåtspapper mellan kaveln och smeten för att undvika klabb. Strö på flingsalt.
Antingen gör du skåror i smeten innan du gräddar eller så bryter du på känsla efteråt 🙂
In i ugnen i minst 1 timme i 150 gr.
Mitt var inne i 1,5 timme. Du ser på både färg och form (det blir stelt och släpper en aning från plåten) att det är färdigt.
Verkligen jättegott och både glutenfritt och sockerfritt.
Föregående