Lussebak
26 november, 2012
Inför advent.
Vi har bakat lussebullar. Men inga vanliga.
Det är ett fantastiskt recept.
Lussesmet men bakade som bullar med vanilj inuti och pärlsocker på ytan. Yummie!
Recept Saffransbullar
50 g färsk jäst
150 g smör eller margarin
2 påsar saffran (à 1/2 g)
1 1/2 dl strösocker
5 dl mjölk
250 g kesella/kvarg (10 %)
1/2 tsk salt
1 ägg
17 dl vetemjöl (15-17 dl motsvarar 900-1020 g
Fyllning
200 g smör eller margarin
1 1/2 dl vaniljsocker
Pensla med ägg och pärlsocker innan du gräddar i ugnen på 250 grader ca 10 min.
Baka dem som helt vanliga vetebullar. Men glöm inte saffran – det var jag på väg att göra idag.
Det blir inte svårt att äta upp dem kan jag lova.
Har du något gott tips på adventsbak? Jag behöver inspiration.
Julfeelingkram
Föregående
Hår & Co
Nyare
3 kommentarer
Junitjej
Så gott det är med hembakt!
Anne Sophie
Riven vit choklad i är också gott! Testade saffranskaka häromdagen (som sockerkaka med saffran, mums!) Såg även ett recept på saffranskladdkaka med vit choklad. tänkte också testa på pepparkakscookies i år. KRAMS
Sarah - Har ni te?
Brukar göra saffransbiscotti, som blir himla goda. När det är skorpor gör det ju liksom inget att dom blir torra av saffranet, för det ska dom ju ändå va….