Årstiderna,  Barnen,  Högtider

Lussebak

Inför advent.

Vi har bakat lussebullar. Men inga vanliga.
Det är ett fantastiskt recept.
Lussesmet men bakade som bullar med vanilj inuti och pärlsocker på ytan. Yummie!

Recept Saffransbullar

50 g färsk jäst
150 g smör eller margarin
2 påsar saffran (à 1/2 g)
1 1/2 dl strösocker
5 dl mjölk
250 g kesella/kvarg (10 %)
1/2 tsk salt
1 ägg
17 dl vetemjöl (15-17 dl motsvarar 900-1020 g


Fyllning
200 g smör eller margarin
1 1/2 dl vaniljsocker

Pensla med ägg och pärlsocker innan du gräddar i ugnen på 250 grader ca 10 min.

Baka dem som helt vanliga vetebullar. Men glöm inte saffran – det var jag på väg att göra idag.


Det blir inte svårt att äta upp dem kan jag lova.


Har du något gott tips på adventsbak? Jag behöver inspiration.


Julfeelingkram

3 kommentarer