Våga testa för att veta

Har skrivit tidigare om mina dansande år. Inte nämnt så mycket om mina sjungande. Men så är fallet. Jag och syrran sjöng i körer i princip alla barnår och mitt gymnasieval blev en sångplats på Stockholms musikkonservatorium – Rytmus. Älskar att sjunga. Gör det fortfarande men det blir tyvärr mest hemma nu för tiden.

Hur som helst. Den kombon av sång och dans skapade den eviga pop drömmen i en tjej som mig. Du vet den som alla majoriteten sjungande unga tjejer vill eller tror de vill åt… Att lyckas inom sång och dans är detsamma som idol och stjärnstatus.
Bara för att man sjunger så är det lätt att tro att det bara skulle finnas en väg för att lyckas.
Nåja, så jag tänkte väl att det skulle vara något att vara en egen liten Britney Spears.

Som Mark Levengood sagt ”Man måste kunna tackla sina drömmar. Prova på för att sålla”.
Ibland får man se till att testa själv, ibland får man erbjudande längs vägen som ger en möjlighet att prova. Och det var det som hände mig, samma år som jag slutade gymnasiet.

melodifestivalen
På scen och jag Cissi och Maria

Förberedelser i smink och hår.

Man anordnade en Melodifestivaltävling för att lyfta fram låtskrivare i kyrkans värld -Melodi 2001.
En låt va skriven och uttagen men utan sångerska. Man hade fått nys om mig (?) och hörde av sig och frågade om jag ville komma och testa sjunga. Idén va, eftersom det va en glad poppig dänga att den skulle framföras med koreografi. Och så blev det! Jag sjöng och hade med mig underbara Cissi och Maria från Laisings på dans.

Superglad översminkad jag

Galet va roligt! Jag fick pröva på en dröm. Alla förberedelser, dansa och sjunga samtidigt, stor publik.. Superroligt! Det härliga va även att jag lärde känna mig själv och min s.k dröm.
Och vem vet – drömmen är kanske ibland bara att man får möjligheten att testa.
Jag kom fyra och vann publikens röster. Kul va! Så nu vet du vad jag tjatat om sista lördagarna.

Jag älskar fortfarande att sjunga, men drömmer inte längre om att bli en liten Britney Spears ;-)

Dagens pepp får helt enkelt bli – Våga testa dina drömmar. Våga sålla. En del är bärare andra inte. 
Kram
2 Comments
 • AnnaMalin
  mars 12, 2012

  Bra där Emmilie!!! Kul också att få se bilder från den här tiden!!! Kan du inte bjuda på lite dans-grejer också!? Du har ju gjort och varit med om så mycket!!
  Stor kram till dig!!

 • Marie
  mars 12, 2012

  Jag minns den dagen, helt otroligt va roligt det va:) Åh, den energi och glädje som du gav på scen…..inte undra på att du vann publikens röster:)
  Kram mamma.