Om samhället,  SBU,  Work work work

Nytt uppdrag?!

De senaste veckorna har jag gått igenom en process som lett till att jag svarat ja på frågan om att bli Sveriges Blåbandsungdoms nya ordförande.  Förslaget gick ut igår och på lördag kommer man som organisation rösta för eller…emot.
ordförande

Utmanande utvecklande och spännande

 

D Ä R F Ö R

Jag har jobbat med organisationen i två år nu och jag blir mer och mer en del av den vision och det uppdrag man som nykterhetsorganisation bär.

Vår vision är ett tryggt samhälle fritt från alkohol och andra droger där alla människor har lika värde.

 

För många kan en nykterhetsrörelse förknippas med pekpinnar och förbud men för mig har det blivit något helt annat. Jag har blivit mer och mer upplyst om vad droger och alkohol för med barn och vuxna i vårt land. Hur mycket det påverkar alltifrån hur barn och unga klarar skolgång, vad för sjukdomsdiagnoser som ställs och vilka brott tjejer och killar råkar ut för. Det och mycket mer.
Jag har sett och tagit del av sorgliga rapporter om barns utsatthet bara på grund av alkohol . Och jag följer utveckligen av vad droger gör med unga människors liv och framtid i dag.
Jag ser uppdraget som en svår men inspirerande utmaning. Jag hoppas att jag får vara med och lyfta SBU som en organisation som jobbar för något och inte emot. En organisation som gör skillnad i vårt samhälle – på ett personligt men även också på ett politiskt plan.
På ett sätt bävar jag för uppdraget. Jag känner mig otillräckligt. Alkohol och droger är en alltför vardaglig del av många (alldeles för många) svenskar liv. En del man inte vill göra avkall för. Men samtidigt behöver vi en nykterhetsrevolution i vårt land. Och jag hoppas att jag får bli en del av den. Och då går jag igång.

 

En nykter midsommar önskar jag dig.