Nybakat
Världens enklaste och smidigaste recept på morgonfrallor ger guldkant på lördagsmorgonen. Dessutom jättegoda.
Du gör degen kvällen innan, låter den jäsa i kylen över natten och gräddar i 225g i ca 20-25 min på morgonen.
- 5 dl vatten
- Ca 12,5 g jäst
- 5 dl rågsikt
- 6 dl mjöl (ca, lägg till om det behövs men degen ska vara lite geggig)
- 1 msk olja
- 1 msk strösocker
- 1 tsk salt
Blanda vattnet med jästen och sen i med resten. Dega ihop (den ska bli lite geggig), låt jäsa över natten, ta fram på morgonen och dela i ca 15 bullar utan att bearbeta den för mycket och vips in i ugnen.
Tillägg, har nu lagt till jästen vilken jag glömde i lördags. Va snälla ni är som inget säger..(tack Ulrika!) Eller helt enkelt inte så baksugna 😉 Men nu har ni alla ingredienser med.
Vi städar i trädgården och har det allmänt mysigt en gråmulen lördag som denna.
Lilla A längtar som en tok efter julen så vi har lovat titta på julpynt idag.
Ti hi, gör inte mig något alls. Älskar julen!
2 kommentarer
Ulrika
Jäst?
E M M I L I E S om att leva...
aha! Bra där. 12,5g ungefär av vanlig jäst. Ska lägga till i inlägget… Tack!