Du kan visst välja glädje!

Ny forskning visar det och det är sant.
Tänk om och tänk glada tankar och du får både längre liv och ett roligare sådant.
good

Glädje går inte önska sig i födelsedagspresent. Glädje uppstår inte hux flux eller utlöses av någon annan, utan kommer från de tankar och känslor du själv väljer. I hjärnan finns ett starkt band mellan de tänkande och de känslomässiga delarna, och människan har därmed mycket god kapacitet för att medvetet skapa glädje.

Källa Land.se

 

När jag vår tonåring och ångest och sjukdom valde att hälsa på, gjorde livet mig till en rätt så negativ och ängslig tjej. Tills den dagen en pappa till en väldigt nära vän slängde det i ansiktet på mig. (inte särskilt smart) Jag blev jätteledsen så klart men från den dagen har min bön varit att jag ska gå igenom livet förnöjsam med frid och glädje. Stora ord kan man tycka. Men min räddning.  En bön som burit mig genom de mörkaste passager och omständigheter i livet. Det har krävt egna beslut om att välja det goda. Och en vilja att våga tro på att någon mycket större, vill mig väl oavsett vad jag möter i livet.

Om jag tvivlat på mig själv och min Gud? O ja!
Men jag väljer att föda tron och inte tvivlet.

 

Glada tankar. Ja tack.

Comments are closed.